2.DÖNEM 2.YAZILI ORTAK SINAV PROGRAMI

.

19.10.2022 914

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2.Dönem,  2.Yazılı Ortak Sınavları ekte belirtilen program çerçevesinde 20 Mayıs -06 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Tüm Öğrencilerimizin sınavlara katılmaları gerekmektedir.

Geçerli mazereti bulunan öğrencilerin sınava katılmama gerekçesi ortak yazılı sınav uygulama tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir.

Ülke, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar, okullar tarafından yapılacak tüm sınavlar açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılır.

Ortak yazılı sınavların yapılacağı gün ve saatlerde eğitim ve öğretime devam edilir.

Sınavlar, 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavlarda, sorulara verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.

Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50’si, dinleme sınavının %25’i ve konuşma sınavının %25’i alınarak hesaplanır.

Türk dili ve edebiyatı dersinin sınav puanları; yazılı sınavın %70’i, dinleme sınavının %15’i ve konuşma sınavının %15’i alınarak hesaplanır.

Geçerli mazereti olmadan ortak yazılı sınava ve mazeret sınavına katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmez, bu sınavlara katılmayan öğrencilerin puan hanesine “G”, kopya çeken öğrencilerin puan hanesine “K” yazılır ve bu haneler de aritmetik ortalamaya dâhil edilir

meb_iys_dosyalar/07/03/320573/dosyalar/2024_04/26072800_2.donem2.yaziliortaksinavlar20232024.pdf